Zamieszczone przez granacik
[O2] FL MINT Combi - w co mogę doposażyć auto?
Zwiń
X
-
[O2] FL MINT Combi - w co mogę doposażyć auto?
Mam O2 FL w wersji MINT Combi. Chciałbym ją doposażyć, pytanie co można zamontować do tego auta, żeby wyglądało lepiej i jeździło się wygodniej.
Myślałem nad alufelgami Proxima i nawigacją Amundsen (będzie działać w Mincie?). Chciałbym też zamontować podłokietnik i halogeny, ale czytałem na forum, że jest z tym problem. Proszę o poradę w co jeszcze mogę wyposażyć auto. Chodzi mi o fabryczne dodatki, które można łatwo zamontować, bez zbytniego kombinowania i ingerencji w auto. Jeśli jest jakiś fajny dodatek nieoryginalny, również proszę o podpowiedź.
Z góry dzięki
-
-
Re: FL MINT Combi - w co mogę doposażyć auto?
Zamieszczone przez sparrovMam O2 FL w wersji MINT Combi. Chciałbym ją doposażyć, pytanie co można zamontować do tego auta, żeby wyglądało lepiej i jeździło się wygodniej.
Myślałem nad alufelgami Proxima i nawigacją Amundsen (będzie działać w Mincie?). Chciałbym też zamontować podłokietnik i halogeny, ale czytałem na forum, że jest z tym problem. Proszę o poradę w co jeszcze mogę wyposażyć auto. Chodzi mi o fabryczne dodatki, które można łatwo zamontować, bez zbytniego kombinowania i ingerencji w auto. Jeśli jest jakiś fajny dodatek nieoryginalny, również proszę o podpowiedź.
Z góry dziękiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WasilJa montuje u siebie w o2 fl kombi podłokietnik "jumbo box" - robię to w autoryzowanym serwisie - koszt wraz z montażem około 1200-1400 (nie wiem dokładnie bo razem z tym blokadę skrzyni montuje) - jeździłem także autem demo z tak założonym podłokietnikiem i nawiewy działały bezproblemowoSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wasil1200-1400->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Modyfikacje wykonane:
- corner light
- staging
- gałka zmiany biegów od superb
- chlapaczke
- schowek na okulary w podsufitkę: 1Z0868565FY20
- schowek za tylną półką popularnie zwany na parasol
- oryginalne owiewki przednich szyb
- zastąpienie tylnej pojedynczej lampki modelem lampki, jaka montowana jest z przodu
- zmiana ramek tablicy rejestracyjnej na czarne
- oryginalne felgi Skoda 15``
- skórzana nakładka dźwigni hamulca ręcznego
- etykieta z moim nickiem na dźwignię regulacji położenia fotela (LiP)
- wkładka do schowka na kubki w kolorze listew ozdobnych
- Logo OCP na Grill
- oświetlenie LED (SMD) wnętrza oraz drzwi
- "piaskowany" napis OCTAVIA na lusterku
- dodatkowa siatka do bagażnika (pozioma)
- kapsle i nakładki na śruby org. skodowskie do felg
- adaptacja IPhona ze SWINGiem - głosowe wybieranie
- 3-ramienna skórzana kierownica MLF /z manetkami /
- podświetlany schowek za roletą
To tak na szybko co zrobiłem w moim szkodniku:
Komentarz
-
-
Re: FL MINT Combi - w co mogę doposażyć auto?
Zamieszczone przez sparrovMam O2 FL w wersji MINT Combi. Chciałbym ją doposażyć, pytanie co można zamontować do tego auta, żeby wyglądało lepiej i jeździło się wygodniej.
Myślałem nad alufelgami Proxima i nawigacją Amundsen (będzie działać w Mincie?). Chciałbym też zamontować podłokietnik i halogeny, ale czytałem na forum, że jest z tym problem. Proszę o poradę w co jeszcze mogę wyposażyć auto. Chodzi mi o fabryczne dodatki, które można łatwo zamontować, bez zbytniego kombinowania i ingerencji w auto.
-podłokietnik z klimatyzowanym schowkiem
-lampki podsufitki z 3 przyciskami lub z Superba
-skórzana kierownica
-skórzany mieszek z gałką do zmiany biegów
-skórzany mieszek ręcznego
-klamki chrom
-schowek w konsole główną zamykany
-halogeny z doświetlaniem zakrętów
-kluczyki scyzoryki
-czujnik zmierzchu i deszczu
-włącznik z funkcją AUTO
etc.
Mint jest bardzo fajnym autem, bo można go w dużo rzeczy doposażyć (niestety czasami wiąże się to z wymianami modułów komfortu, oświetlenia etc., ale tego jest pełno do kupienia)
Może to nie O2FL tylko zwykła O2, ale zobacz w co można doposażyć auto
Zamieszczone przez WasilJa montuje u siebie w o2 fl kombi podłokietnik "jumbo box" - robię to w autoryzowanym serwisie - koszt wraz z montażem około 1200-1400 (nie wiem dokładnie bo razem z tym blokadę skrzyni montuje) - jeździłem także autem demo z tak założonym podłokietnikiem i nawiewy działały bezproblemowo"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Hmmm może nie jak ruskie ale auto na gwarancji jest (tygodniowe) i nie wiedziałem za bardzo, że można taniej, patrząc po allegro nowy jumbo - 600-700zł do tego mam auxa i zamontowane przez serwis (i tak robiłem bear locka więc trza było roche demontować), dzisiaj odebrałem auto z tymi dodatkami - koszt montażu wraz z podłokietnikiem wyszło około 1000 z hakiem więc nie sądze by była tragedia (poprzednie spekulacje były podane wraz z montażem blokady :P)
Komentarz
-
Komentarz